Službyt Svidník zatiaľ nechce zverejňovať odhady cien za teplo

05.12.2008 Svidník

Svidník 5. decembra (TASR) – Svidnícky výrobca tepla a teplej úžitkovej vody (TÚV), spoločnosť Službyt zatiaľ nechce zverejňovať odhady cien na budúci rok.
Povedal to dnes pre TASR riaditeľ spoločnosti Michal Husár v súvislosti so štvrtkovým rozhodnutím Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) o cenách plynu určeného na výrobu tepla pre domácnosti,
\"Momentálne nie je možné predpokladať percentuálny nárast, prípadne pokles cien tepla, pretože nemáme k dispozícii schválené ceny plynu, \" konštatoval Husár. Spoločnosť prevádzkuje vo Svidníku spolu 13 plynových kotolní, v ktorých vyrába teplo a teplú vodu pre 2752 domácností. V súčasnosti je cena tepla v meste stanovená na 656 Sk/GJ (21,78 eura/GJ) vrátane DPH, z čoho vyplýva, že domácnosť zaplatí za teplo v priemerne 23.000 Sk (763,46 eura) ročne.
V priebehu roka investovala spoločnosť do výroby tepla viac ako 10 miliónov Sk (331.939,19 eura). V rámci investičného zámeru nahradili starú predimenzovanú 12,6 MW kotolňu novou s výkonom 1,02 MW a v tejto súvislosti realizovali aj výstavbu štyroch domových kotolní. Okrem toho počas leta prebehla rekonštrukcia 160 m teplovodného rozvodu ústredného kúrenia. V procese využívania alternatívnych zdrojov energie má mesto Svidník rozpracovaný projekt na spaľovanie drevnej štiepky s celkovým výkonom 5 MW. Z tohto tepelného zdroja bude môcť po realizácii zámeru dodávať teplo a TÚV pre 1813 bytov.
 

Vyberte región